Tuusula XCE -kilpailu

La 29.5.2021 klo 14:00 Tuusulan Urheilupuisto

KILPAILUOHJE

Tuusula XCE  kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja SP:n kilpailusääntöjä ja tässä mainittuja sääntöjä, sekä kilpailun järjestäjän antamia ohjeita ja määräyksiä.

Koronarajoituksista johtuen kilpailuun osallistuminen edellyttää, että kilpailijalla on Suomen Pyöräily ry:n myöntämä kilpailulisenssi. Tutustumis- ja harrasteluokkia ei tämänhetkisten rajoitusten vuoksi voida järjestää. Kilpailun järjestäjä, Korson Kaiku ry, on järjestänyt paikalle ensiavun, mutta kilpailijat osallistuvat kilpailuihin omalla vastuullaan ja vastaavat itse omasta vakuutusturvastaan.

Kaikkien kilpailijoiden, huoltajien ja joukkueenjohtajien pitää tutustua ennen kilpailua tähän
kilpailuohjeeseen. 

Kilpailu käydään Sprinttihiihtoa vastaavalla formaatilla, ensin on aika-ajo n. 0,5 km ja tulosten perusteella kilpailijat sijoitetaan kaavioon neljän kilpailijan ryhmiin ja erien kaksi pääsee jatkoon. näin jatketaan niin pitkään, että päästään neljän ajajan finaaliin

KILPAILUKESKUS

Kilpailutoimisto, tapahtumatori sekä lähtö- ja maalialue sijaitsevat Tuusulan Urheilupuistossa, Kilpailutie 14, 01430 Tuusula. Kilpailutoimisto on auki kilpailupäivänä 29.5.2021 klo 13:00-19:00. Wc-tilat sijaitsevat Urheilupuiston jäähallirakennuksessa. Pukuhuoneita ja peseytymismahdollisuutta ei ole.

AUTOJEN PYSÄKÖINTIPAIKAT

Autojen pysäköintipaikat sijaitsevat Urheilupuiston parkkipaikoilla.

LUOKAT ja MATKAT

Luokka

Matka

N/M elite

0,5-1,0 km

N/M 16

0,5-1,0 km

N/M 14

0,5-1,0 km

N/M 12

0,5-1,0 km

N/M 10

0,5-1,0 km

Osallistuminen edellyttää Suomen Pyöräily Ry:n kilpailulisenssin.

ILMOITTAUTUMINEN, JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN JA OSANOTTOMAKSUT

Ilmoittautuminen keskiviikkona 26.5.2021 mennessä.

Ilmoittaudu: https://holvi.com/shop/korsonkaikumtb/section/tuusula-xce/

Jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista.

Osanottomaksut: N/M Elite 30€        

N/M 10-16 15€

AIKATAULU 

12:00 Kilpailukanslia avautuu

13:00 Harjoittelu radalla mahdollista
13:30 Joukkueenjohtajien kokous
14:00 aika-ajot N/M10-16 ja N/M Elite
15:30 eräajojen alkuerät
17:00 eräajojen finaalit

HUOM! Aikataulu saattaa hieman muuttua ylläolevasta, kun osallistujien määrä on selvillä.

Lähtölista M/N10-16

Lähtölista aikuiset

LÄHTÖ JA MAALI

Lähtöpaikka sijaitsee yleisurheilukentän ja jäähallin välisellä alueella. Maali sijaitsee yu-kentän katsomon yläpuolella, puisten portaiden kohdalla.

Lähtöpaikalla oltava vähintään 10 min ennen kyseisen luokan lähtöä. Lähtöalueelle ryhmitytään luokittain ja lähtö tapahtuu kilpailuohjeen mukaan aika-ajoissa 60 sekunnin välein, ja eräajoissa yhteislähtöinä.

Aika-ajon jälkeen kilpailijat sijoitetaan ajan perusteella lähtökaavioon. Alku- ja välierät  käydään neljän kilpailijan lähtöinä, joista kaksi parasta jatkoon. Finaalilähtö myös neljän kilpailijan lähtönä.
Kilpailijan on käytettävä kilpailussa seuran tai tiiminsä virallista kilpailuasua sekä sääntöjen
mukaista kypärää. Kilpailun keskeyttäminen on ilmoitettava ratavalvojalle tai tuomarille.

Lähtöalueella kaikkia yli 12-vuotiaita  kilpailijoita suositellaan vahvasti käyttämään kasvomaskia. Maskin saa ottaa pois 2 minuuttia ennen starttia. Startissa noudatetaan turvavälejä, kilpailijoille osoitetaan paikka lähtöjärjestäytymisen yhteydessä.

KILPAILUNUMEROT

Kilpailunumeroiden lunastus tapahtuu kilpailutoimistosta omatoimisesti. Kilpailija tarkistaa oman kilpailunumeronsa ja ottaa sen merkitystä paikasta. 

Kilpailunumero kiinnitetään pyörän ohjaustankoon siten, että se on helposti luettavissa. Kilpailunumerot palautetaan kansliassa olevaan laatikkoon.

REITIN MERKKAUS, REITTIKUVAUS JA REITTIIN TUTUSTUMINEN

Reitin pituus on noin 500 metriä. Reitti merkataan A4 kokoisilla opasnuolilla ja merkkausnauhalla. Reitti merkataan kevyesti viimeistään pe 28.5.2021 ja lopullisesti la 29.5.2021. Reitti kiertelee Tuusulan Urheilupuiston maastossa, korkeuseroja on 5-10 m. Reitti on pääosin hiekka/soratietä, nurmikkoa sekä pätkiä asfalttia. Kilpailureittiin on tutustuttava ennen kilpailua. ​ Kilpailun aikana harjoittelu radalla kielletty kilpailusta poissulkemisen uhalla.

VAKUUTUSTURVA

Ilmoittautumismaksu ei sisällä vakuutusta. Jokainen osallistuja osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan. Tapahtuman järjestäjällä on vastuuvakuutus. Kilpailussa on käytettävä hyväksyttyä jäykkärakenteista kypärää.

ENSIAPU

Tapahtuman ensiapupalvelusta vastaa SPR Korso ja päivystysnumero tapahtumapäivänä 0452344864. Päivystyspiste lähtö- ja maalialueella koko tapahtuman ajan ja reitin varrella liikkuva partio. Liikenteenohjaajilla ja ratavalvojilla on gsm-puhelinyhteys kilpailunjohtajaan ja ensiapuun. Vakavammissa tapauksissa suoraan ensiksi hätäkeskukseen 112. Kilpailunjohdon ja SPR ensiapuryhmän välillä käytetään GSM tai VHF/UHF radiopuhelimia.

COVID-19  OHJEISTUS

Kilpailun järjestäjä suosittaa vahvasti jokaista yli 12-vuotiasta käyttämään kilpailualueella liikkuessaan kasvomaskia tai hengityssuojaa tilanteissa, jossa riittävien etäisyyksien pitäminen ei ole mahdollista.

PALKINTOJEN JAKO

Palkintojen jako tapahtuu maalialueella välittömästi protestiajan päätyttyä, noin klo 18:30. Luokkien kolme parasta palkitaan

KILPAILUORGANISAATIO

Kilpailun järjestäjä: Korson Kaiku ry

Kilpailun johtaja: Ismo Salmela

LISÄTIETOJA

www.korsonkaiku.fi/pyoraily