Vierumäen XCO-rata


XCO-maastopyörärata on suunniteltu ja rakennettu Korson Kaiun maastopyöräilijöiden toimesta Vantaan vierumäen maastoihin yhteistyössä Vantaan Kaupungin kanssa. Suunnittelutyö aloitettiin 2012 syksyllä ja varsinainen rakennus- sekä alustava merkkaustyö tehtiin 2013 kesällä. Reittimerkinnät ja kyltit on suunniteltu radalle yhteistyössä Metropolian ammattikorkeakoulun kanssa. Odotamme edelleen kaupungin toteuttavan virallisen merkkauksen pysyvillä kylteillä.

Vuodesta 2021 alkaen reitti kulkee osittain luonnonsuojelualueella. Huomioithan tämän pysymällä radalla ja pitäytymällä poikkeamasta muille poluille - tämä on edellytys sille, että rata säilyy ja maastopyöräily Vierumäellä voi jatkua.

Reitti lähtee liikkeelle Vierumäen ulkoilumaastojen parkkipaikalta (huuhkajatie 1, 01450 Vantaa). Parkkipaikan välittömässä läheisyydessä kuntoradan puolella on opastetaulu, jossa on kuvattuna reitti. XCO-radasta kuvattiin radalla järjestettyä kansainvälistä XCO eli maastopyöräilyn olympiamatkan kilpailua varten esittelyvideo kesällä 2014, (ks. video yllä). Rata on noin 4 km pitkä. Reitti seuraa pääasiassa olemassa olevaa polkuverkostoa. Radalle on myös rakennettu kallistettuja kurveja, tukin ylityksiä, kivikoita eli rock gardeneita sekä pudotuksia eli droppeja. Vaativimmissa kohdissa on olemassa myös helpompi kiertotie. 

Vantaan Kaupunki on vuokrannut maa-alueen Korson Kaiulle huolto- ja kunnossapitosopimuksella. Korson kaiulla on tapaturmavakuutus radalle. Korson Kaiku on vastuullisena toimielimenä velvoitettu tekemään rikosilmoituksen radalla tapahtuvasta ilkivallasta. Jos havaitset radalla epäkohtia tai ilkivaltaa, otathan yhteyttä seuraamme, kiitos!

Mukavia ajohetkiä Vierumäen XCO-radalla!