Maastopyöräkoulu

Maastopyöräkoulu on tarkoitettu kaikille maastopyöräilystä kiinnostuneille, noin 5-16 vuotiaille lapsille ja nuorille. Maastopyöräkoululaiset harjoittelevat 1-2 kertaa viikossa ohjatusti ja harjoituskerrat ovat kestoltaan 1-1.5 tuntia riippuen harjoitusryhmästä. Toiminta tapahtuu lasten ja nuorten ikään, ajotaitoon ja tavoitteisiin perustuvissa ryhmissä. Haluamme tarjota jokaiselle osallistujalle hänelle sopivan, innostavan ja motivoivan ryhmän. Alustava ryhmäjako tehdään oman valinnan mukaan. Kauden kuluessa vetäjät voivat siirtää osallistujia heille sopivampaan ryhmään.

Maastopyöräkoulussa opetetaan pyörän käsittelyä ja maastossa ajon perustekniikat, vastuullista liikkumista niin luonnossa kuin liikenteessä, sekä edistetään liikunnallista elämäntapaa. Tutustumme myös pyöräilyn eri alalajeihin. Halukkaat pääsevät myös kokeilemaan kilpailemista Korson Kaiun järjestämissä tapahtumissa (ks. sivu "Kilpailut"). Tavoitteena on kokea liikunnan iloa, sekä saada hyviä kavereita ja ehkäpä elinikäinen harrastus!

Kausi 2024

Sekä maastopyöräkouluun ilmoittautuminen että kaikki tapahtumiin ilmoittautuminen ja viestintä tapahtuu MyClub-järjestelmän kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä pitää luoda tunnukset MyClub-järjestelmään. Myös kaikki laskutuksemme tapahtuu tämän järjestelmän kautta ja näette aina kaikki avoimet sekä maksetut laskut järjestelmästä.

Ilmoittautuminen tapahtuu oheisen linkin kautta

Ilmoittaudu maastopyöräkouluun

Maastopyöräkoulun kaikki harjoitusajat ja paikat julkaistaan vain MyClub-järjestelmässä. Ne näkyvät kaikille maastopyöräkouluun ilmoittautuneille. Jos sinulla on kysymyksiä harjoituksia tai harjoituspaikkoja koskien, ole yhteydessä maastopyöräkoulun vastuuvetäjiin (Jan Hakola ja Iiro Vehviläinen). Yhteyden saa MyClubin kautta tai ilmoittautumisen jälkeen ilmoitettujen puhelinnumeroiden kautta.

Maastopyöräkoulu alkaa ensikertalaisten kanssa maanantaina 29.4.2024 infotilaisuudella Vierumäen koululla klo 18:00 (Lehmustontie 9, Vantaa). Tässä tilaisuudessa kerromme toiminnastamme, ryhmäjaosta, kauden ohjelmasta yms. aiheeseen liittyvästä. Tilaisuuteen toivomme mukaan junioreiden lisäksi myös vanhemmat. Ottakaa mukaan pyörät (ja kypärät!). Välineille tehdään pieni kuntotarkastus ja käymme läpi pyöräilyn perusasioita (esim. jarrujen ja vaihteiden käyttö, tasapainoilu).

Aiemmin maastopyöräkoulussa ajaneet aloittavat 6.5.2021 klo 18:00 Vierumäen koululla (Lehmustontie 9, Vantaa). Näin ehdimme perehdyttää ensikertalaiset paremmin maastopyöräkoulun toimintaan.

Maastopyöräkoulun hinta on kaudella 2024 jakautuu seuraavasti. Kevät- ja syyskausien maksut ovat 80+80=160€, Tämän lisäksi veloitetaan seuran jäsenmaksu 35e (alle 18v). Hinta sisältää kaikki harjoitukset ja ilmaisen osallistumisen kaikkiin Korson Kaiun järjestämiin kisoihin (ks. sivu "Kilpailut). Vuonna 2024 kilpailut ovat Tuusula MTB

Maastopyöräkoulun infopaketti

Maastopyöräkoulun ryhmäjako

Pikkujunnut: Ryhmä maastoajoa aloitteleville noin 5-6 vuotiaille. Harjoitukset kerran viikossa.

Juniorit: Ryhmä maastoajoa aloitteleville noin 7-9 vuotiaille. Harjoitukset kerran viikossa.

Juniorien harrasteryhmä: Ryhmä edistyneille nuorille polkijoille ja niille vähän vanhemmille ajajille (9+) jotka eivät halua tavoitteellista treenausta tai kilpailullista valmennusta. Myös hyvä aloitusryhmä kaikille kokemattomille ja lajiin tutustuville. Harjoitukset kerran viikossa ja mahdollisuus toiseen lenkkiin.

Vanhempi treeniryhmä: Ryhmä tavoitteellisemmille nuorille polkijoille tai vanhemmille osallistujille. Tässä ryhmässä treenataan monipuolisesti myös kilpailuja tai edistyneempää harrastusta varten. Edellyttää kohtuullista ajotaitoa ja motivaatiota pidempiin lenkkeihin ja vaativampiin harjoituksiin. Harjoitukset kaikille kerran viikossa ja suositellaan osallistumista myös toiseen lenkkiin.

Kilpailu ryhmä: Tämä ryhmä on tarkoitettu niille nuorille, ketkä ovat kiinnostuneet kilpailemisesta. Ryhmässä tullaan harjoittelemaan kilpailuissa tarvittavia teknisiä ja taktisia taitoja. Ryhmä on tarkoitettu kaikille 11v ja vanhemmille lapsille. Ryhmä edellyttää kohtuullista ajotaitoja ja osa treeneistä sekoittuu muiden edistyneempien ryhmien kanssa. Ryhmässä saattaa olla monen ikäistä porukkaa, joten emme tee pitkiä lenkkejä vaan keskitymme enemmän tekniikkaan. Tulemme järjestämään pieniä kisa muotoisia harjoituksia pitkin kautta.

Kaikkia ryhmiä voidaan jakaa useammalla vetäjälle riippuen sen viikon ohjelmasta ja osallistujamäärästä

Vetäjät ja muu valmennus

Maastopyöräkoulun vetäjät ovat toimintaan pitkäjänteisesti sitoutuneita ja pyöräilyä monipuolisesti harrastaneita. Osalla takanaan myös kilpakokemusta ja valmennuskoulutusta. Suurimmalla osalla vetäjistä on omia lapsia mukana toiminnassa ja näin hyvä kosketus toimintaan myös lasten näkökulmasta.

Pyörä ja varusteet

Pyörän tulee olla maastoajoon soveltuva polkupyörä. Pyörän oltava lapsen kokoon sopiva, huollettu ja toimiva sekä vaihteellinen. Käsijarrut ja ratasvaihteet suositeltavat (ei siis ns. napavaihteet). Jos et osaa huoltaa itse lapsesi pyörää, käänny osaavan pyörähuoltoliikkeen puoleen. Vetäjät osaavat neuvoa ja korjaavat akuutteja vikoja mahdollisuuksien mukaan metsässä. Pyörän tulee kuitenkin olla kunnossa lenkille lähtiessä.

Harjoituksiin varustaudutaan sään mukaisella vaatetuksella, huomioiden, että maastossa polkiessa tulee helposti kuuma. Kypärä aina pakollinen! Varmista oikea koko ja hyvä istuvuus. Juomapullo on hyvä olla aina mukana. Pyörään kannattaa laittaa juomapulloteline jos vain mahdollista, tämä helpottaa ja nopeuttaa juomista. Tarpeen mukaan voi mukana olla myös esim. myslipatukka tms. lisäenergiaa varmuuden varalta. Edistyneemmät voivat käyttää lukkopolkimia ja pyöräilykenkiä mutta ne eivät pakolliset eivätkä välttämättömät.

Turvallisuus

Lapsella oltava mukana vanhempien yhteystiedot, pienemmillä esim. kypärään teipattuna. Kaikilla osallistujalla tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Ilmoita vetäjille etukäteen kaikki tarpeelliset tiedot harjoituksiin vaikuttavista sairauksista ja allergioista. Jos lapselle on jatkuvaa lääkitystä vaativa sairaus, esim. allergia tai astma, johon voidaan joutua ottamaan lääkitystä kesken harjoituksen, lapsen tulisi osata itse ottaa lääke ja sen tulisi olla aina mukana. Vetäjillä on mukana pieni ensiapulaukku jolla pystytään hoitamaan pienet haavat ja vammat.

Harjoitukset

Varmista harjoituksen lähtöpaikka ja aika aina netistä MyClub-järjestelmästä. Tulkaa paikalle ajoissa! Varmistakaa varusteiden kunto jo kotona ja katsokaa, että kaikki on mukana. Muistakaa syödä ja juoda riittävästi ennen harjoitusta. Pyöräily kuluttaa paljon energiaa ja nestettä. Tunnilla kuunnellaan ja noudatetaan vetäjien ohjeita, sekä keskitytään harjoituksiin. Jokainen keskittyy omaan suoritukseensa. Muiden suorituksia ei arvostella muuten kuin kannustamalla ja kehumalla. Vanhemmat ovat aina ehdottomasti tervetulleita mukaan ajamaan lenkeille. Vanhempi voi olla tukena ja turvana aremmalle lapselle mutta muista että lapsen pitää myös oppia selviämään itse. Älä siis aja koko ajan oman lapsen perässä.


Lisätietoja

Jan Hakola ja Iiro Vehviläinen

maastopyorakoulu.korska(a)gmail.com