Pelisäännöt ja kaikilla on kivaa!

Salietiketti

Taekwondossa noudatetaan lajille ominaista ja tärkeää salietikettiä, joita ovat kuusi seuraavaa ohjetta: käytös, kunnioitus, kärsivällisyys, uhrautuvaisuus, vaatimattomuus, sekä mielen ja kehon puhtaus.

Käytös ja kunnioitus

Harjoituksissa noudatetaan aina hyvää käyttäytymistä ja kunnioitetaan ohjaajaa sekä harjoittelukumppaneita. Harjoitussaliin saapuessa kumarretaan saliin päin ja salista lähtiessä kumarretaan joka kerta saliin päin. Seuran ohjaajien ja harrastajien tulee noudattaa "kamppailija ei kiusaa" -periaatteita ja tämän tulee näkyä niin harjoituksissa kuin vapaa-aikana salin ulkopuolella. Taekwondotekniikoiden käyttäminen harjoitusten tai kilpailujen ulkopuolella missään tilanteessa on ehdottomasti kielletty ja väärinkäytökset johtavat seurasta erottamiseen.

Harjoituksista

Saavu harjoituksiin ajoissa. Odota salin ulkopuolella tai jos mahdollista niin salin reunalla, kunnes omat harjoitukset alkavat. Mikäli jostain syystä myöhästyt harjoituksista, odota salin sivussa kunnes ohjaaja antaa luvan tulla mukaan, kumarra hänelle ja pyydä anteeksi myöhästymistäsi - ohjaaja opastaa sinut omalle paikallesi. Odottaessasi oman ryhmäsi harjoitusten alkamista tai harjoitusten päätyttyä huomioi, ettet käyttäytymiselläsi häiritse toisen ryhmän harjoituksia. Anna harjoituskumppaneillesi harjoitusrauha. Juomatauot pidetään yhtäaikaisesti ohjaajan luvalla.

Muut huomioitavat asiat

Huolehdi omasta hygieniastasi - jalkojen tulee olla puhtaat ja terveet, sekä harjoitusasusi on oltava puhdas. Huolehdi, että sormiesi ja varpaankyntesi ovat lyhyet. Korut, sormukset ja kellot tulee poistaa ennen harjoitusten alkua. Mikäli esim. korua ei voi poistaa tulee se teipata. Purkan syöminen harjoitusten aikana on kielletty. Puhelimen tulee olla äänettömällä tai suljettuna harjoitusten ajan. Ota mukaan juomapullo ja huolehdi wc- käynnistä jo ennen harjoituksia, jotta ei tarvitsisi lähteä kesken harjoitusten vessaan. Älä tule harjoituksiin sairaana.