Taekwondon harjoitusryhmät

Mukavaa että olet kiinnostunut taekwondon harjoittelusta! Meillä Keravalla ja Korsossa on todella mukava treeniporukka.

Taekwondo lajina soveltuu kaikille sukupuoleen katsomatta, mikä näkyy myös seuramme harjoituksissa, jossa tytöt ja pojat harjoittelevat yhdessä tasavertaisesti. Harjoittelussa pääpaino on perustekniikassa, itsepuolustuksessa ja ottelussa. Perustekniikkaan kuuluu: potku-, torjunta- ja lyöntitekniikat, askelottelu ja liikesarjat. Tämän lisäksi harjoituksiin kuuluu itsepuolustus ja ottelutekniikka.

Aluksi tekniikoiden liikeratoja ja suoritustapoja opetellaan tekemään kuviteltua vastustajaa vastaan. Kun perusteet on opittu, aletaan harjoitteiden tukena käyttää erilaisia potku- ja lyöntityynyjä. Taitojen kehittyessä muuttuvat harjoitteet vastaamaan enemmän todenmukaista kamppailutilannetta. Kamppailutilanteita harjoitellaankin paljon, koska pohjimmiltaan taekwondo on kamppailulaji.

Kamppailua harjoitellaan 1) Liikesarjojen kautta, joissa tehdään puolustustautumisia ja hyökkäyksiä kuviteltua vastustajaa vastaa, sekä askelottelun kautta, joka on ennalta suunniteltu ottelua parin kanssa. 2) taekwondo-ottelun avulla, josta opitaan liikkumista ja kamppailusilmää sekä 3) monilla erilaisilla pariharjoitteilla.

Toivotamme kaikki taekwondosta kiinnostuneet ikään ja sukupuoleen katsomatta tervetulleiksi harjoittelemaan taekwondoa mukavasssa seurassa!

Alemmat vyöt

Harjoitusajat tulossa lähiaikoina.

Ylemmät vyöt

Kuvausteksti tulossa lähiaikoina.