Paikka: Hangon Urheilutalo
Sarja: Suomen Cup

Otteluraportti HaHy – KorsKa (Suomen Cup 2.kierros)

KorsKa taisteli niukan voiton Hangossa – maalinteko edelleen nuhaista.

Korsolaisten kärsivällisyys toi 1-2 voiton kotijoukkue Hangon Hyrskystä Cupin toisella kierroksella. Oranssipaidat olivat pitkään ottelussa maaleitta, mutta jaksoivat pitää vauhtia yllä ja tekemään tarvittavat maalit ottelun kolmannessa erässä. Tarkka puolustuspelaaminen molemmissa päissä piti huippupaikat melko vähissä.

Oranssipaidat matkustivat lauantaina etelän lämpöön taistelemaan paikasta Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle. Ensimmäiseen otteluun vastaan asteli kotijoukkue Hangon Hyrsky. Molemmat joukkueet tippuivat viime kaudella sarjaporrasta alemmas ja pelaavat III-divisioonassa alkavalla kaudella. Lähtökohtaisesti odotettavissa oli tasainen ottelu.

Ottelun avausmaalin iski kotijoukkue kulmavaparista. Puolustajan nousu jäi Oranssien viisikolta merkkaamatta ja sinipaidat laittoivat loistavan lätyn takatolpalle. Maalin jälkeen pelin ote siirtyi enemmän oranssipaitaisen KorsKan haltuun. Kaikki KorsKan viisikot loivat painetta HaHyn puolustukseen, joka pystyi puolustajien rohkealla pelaamisella pitkään purkamaan korsolaisten paineen. Kolmannessa erässä vastustaja alkoi selkeästi väsyä, kun oranssipaidat pitivät jalan kaasulla ja loivat maalintekotilanteita yhä enemmän.  Ansaittu tasoitus pyöriteltiin, kun kolmatta erää oli pelattu noin viisi minuuttia. Pallo kiersi hyvin hyökkäyspäässä, jonka päätteeksi Oskari Keskitalo ohjasi puolustaja Jaalivaaran laukauksen maalin perukoille. Joukkueen kapteeni lisäsi Cupin maalimääränsä jo kolmeen ja on ollut tärkeä osa joukkueen kauden avausotteluissa. ”Jaksettiin painaa loppuun asti kuskin paikalla ja palkinto odotti lopussa” kommentoi OK ottelun jälkeen. Hyökkäyspäässä korsolaisten tehokkuus on ollut paikoin kyseenalaista ja sama jatkui Hangon aamussa. ”Hyökkäyspää oli nuhainen ottelussa ja enemmän laadukkaita paikkoja tarvitaan. Tarvittavat maalit saatiin tänään, mutta parannettavaa tarvitaan alkavaa kautta varten” jatkoi Keskitalo.

Ottelun voittomaalin iski sama viisikko, kun kauden avausotteluaan pelannut Tomi Kontio leikkasi röyhkeästi kulmasta keskelle ja ampui loppulukemat 1-2. Tulos tarkoitti, että KorsKa pääsisi yrittämään jatkopaikkaa päivän toisessa ottelussa.

Ottelun nostot:                           + Oranssien kärsivällisyys ja usko omaan tekemiseen