KorsKa edustus - SCH (6 - 7)

Aika: 8.10.2013 18.30
Paikka: Lumo Halli
Sarja: Miesten 2.div

KorsKa lähti kauden kolmanteen sarjaotteluunsa jatkamaan yli vuoden kestänyttä tappiotonta kotiputkeaan. Joukkue ei alkusyksyn ja koko kauden 2012-2013 aikana hävinnyt Korsossa ainoatakaan peliä (ml. treenipelit, alueliiga..). Nyt vastassa oli kuitenkin Hyvinkään paras salibandyjoukkue SCH, joka KorsKan tavoin oli voittanut molemmat kauden avanneet sarjapelinsä.

Altavastaajana peliin lähtenyt KorsKa sai ottelun alussa hyviä vastahyökkäyspaikkoja SCH:n kuitenkin hallitessa palloa. SCH onnistuikin avausmaalin tekemisessä viiden minuutin pelin jälkeen: kommunikaatiokatkos/merkkausvirhe avasi hyvinkääläisten puolustajalle hyvän laukaisupaikan ja kova lämäri upposi KorsKan verkkoon. Vastustajan veskari otti pari tärkeää torjuntaa ottelun alussa, mikä piti kotijoukkueen maalisarakkeen nollilla aikaan 6.27 saakka. Huikealla tasolla alkukaudesta hyökännyt ykkösvitja rankaisi tasoituksen hyvän syöttöpelin päätteeksi: pallon verkkoon laittoi Krisse Syrjämäki "Mono" Monosen passista. Erän loppupuoli sujui tuloksellisesti SCH:lle suotuisana heidän onnistuessaan Tommi Pietiläisen ohittamisessa kahdesti. Näidenkin maalien syntyä edesauttoi nukahdukset puolustuksessa. Erätauolle numeroista 1-3 miettimään, miten tästä homma käännetään.

Erätauolla joukkueeseen valettu usko konkretisoitui pelikellojen pysähtyessä neljän sekunnin kohdalle "Härski" Hartikaisen rankaistessa kavennusmaalin tiukalla rannarilla. Tasoitusmaali nähtiin viitisen minuuttia myöhemmin Monon todistaessa lähes puolesta kentästä lähteneellä laukauksellaan, ettei sieltäkään suunnalta lähde mitään vauvojen vetoja. Hyvinkääläiset siirtyivät erän lopulla 3-4 johtoon, mutta Härski tasoitti vielä ennen erätaukoa näyttäen vähän muille mallia tilanteen loppuun asti pelaamisesta.

Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta 4-4, fokuksena ensin selvitä toisen erän viimesekunneilla tulleesta jäähystä. Jäähystä selvittiinkin, mutta vain hetki sen jälkeen vastustaja sai sahattua puolustuksen rikki ja tehtyä johtomaalin tyhjään rysään. Tasoitusta saatiin tällä kertaa odotella reilun 48 minuutin kohdalle, jolloin päivän ainoalla ylivoimalla Janne "Hassu" Jaalivaara latasi pallon verkkoon pakin tontilta. Vastustajan maalivahti ei varmaan vieläkään tiedä, mistä ja miten pallo verkkoon meni, sen verran hukassa siellä oltiin. KorsKa siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon kuusi minuuttia ennen loppua, kun Markus Saksin hyvästä esityöstä allekirjoittanut pääsi hyvälle vetotontille ja jostain se pallo löysi tiensä verkkoon. Joukkue meni silminnähden paniikkiin johtoasemasta ja peli meni sekaiseksi. Pelättiin tasoitusmaalia ja näin tekemällä joukkue varmisti sen syntymisen. Syöttölapsus omassa päässä kostautui tasoitusmaalin muodossa kolmisen minuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Ja kuten tavaksi on tullut, Hassu saa heppoisen jäähyn ottelun loppuhetkillä, viimeiset kaksi minuuttia pelistä alivoimalla! Tämä kuitenkin osoittautui korsolaisten onneksi, sillä alivoimalla homma toimi taas vapautuneemmin, mikä johti ottelun venymiseen jatkoajalle.

Jatkoajan alusta kärsittiin vielä jäähyn loput sekunnit, mutta sitten sumeni. Vastustaja päästettiin ensin ampumaan hyvältä paikalta - tämä osui vielä ylärimaan, mutta siitä seurannut jatkotilanne johti ilmasta lyötyyn SCH:n voitto-osumaan.

Oranssin kotijoukkueen kannalta tulos oli siis loistavasta taistelusta huolimatta tylyt nolla sarjapistettä. Koko ottelua katsasteltuna tulos oli silti pitkälti oikeudenmukainen. SCH piti palloa 60-70% ottelusta ja oli rutiinillaan piirun verran terävämpi maalipaikoissa, joita molemmilla joukkueilla riitti sopivanlaisesti. Myös maalivahtien taisto oli pitkälti tasaväkinen. Ottelu oli kokonaisuudessaan kovatempoinen. SCH puolestaan oli vastustajana miellyttävä: taitava ja kovaa, mutta puhtaasti pelaava joukkue, joka toimi mainiona tasonmittarina KorsKalle. Ottelun erikoishuomiona voitaneen todeta tolppaosumien määrä, sillä molemmissa päissä maalipuita kilisteltiin neljä-viis kertaa.
Ottelun tehomiehet:
Teemu Hartikainen 2+0
Markus Mononen 1+1

KorsKa jatkaa taivaltaan perjantaina 18.10 Myyrmäen urheilutalolla klo 18.30 alkavassa vieraspelissä, jossa vastaan asettuu Länsi-Vantaan salibandyvaltias, myös lohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuva SB Vantaa. Tervetuloa kannustamaan KorsKaa jälleen huikeisiin suorituksiin!