SB Riski - KorsKa edustus (6 - 12)

Aika: 5.10.2013 18.30
Paikka: Arena Center Ruskeasuo
Sarja: Miesten 2.div

Lokakuun ensimmäisenä lauantai-iltana oli vuorossa KorsKan 2-divaritaipaleen ensimmäinen vieraspeli. Pelireissu kohdistui SB Riskin kotiluolaan AC Ruskeasuolle, Helsinkiin.

Vastustajasta ei ollut paljoa tietoa ennen peliä - tiedettiin heidän harrastavan fyysistä peliä. Tämän tiedettiin myös korostuvan, sillä joukkueen huhuttiin selkeästi heikentyneen edelliskaudesta. Edelliskausihan heillä päättyi putoamiskartintoihin ja niiden kautta sarjapaikan säilyttämiseen. Näistä seikoista välittämättä lähdettiin pelaamaan omaa peliä ihan normaalin kaavan mukaan.

Ottelu alkoi oranssien vieraiden hallitessa palloa ja peliä selkeästi. Yleisön (n. 10 henkeä) ei tarvinnutkaan odotella avausmaalia kuin toiselle minuutille, kun Tapani Räisänen laukoi puolesta kentästä pallon oikeaan alakulmaan. Oman  osuutensa maaliin tekivät maskia tehneet hyökkääjät. Vastustaja ei ensimmäisellä kympillä juuri paikkoja luonut, sen sijaan korsolaisten johtoa lisäsi reilun seitsemän minuutin kohdalla Teemu "Härski" Hartikainen päästessään vapaasti kantille keskisektorista. Ottelun kolmas maali oli SB Riskin ensimmäinen osuma, joka tuli läpiajosta. Seuraavaksi oli taas Oranssin vuoro, kun puolustajana pelaava Tapani ajoi hienosti maalille ja sai namupassin Härskiltä ja kiitti tästä maalin muodossa. Ensimmäisen erän viimeinen maali merkittiin SB Riskille hieman lepsun puolustuspelin seurauksena - vastustaja päästettiin ampumaan lähisektorilta turhan vapaasti. Toiseen erään lukemista 2-3.

Jos ensimmäisessä erässä peli pysyi vielä suhteellisen siistinä, niin toisessa erässä tähän tuli suuri muutos. Riski alkoi alituisen mailaviidakon lisäksi viljelemään fyysisiä rikkeitä ja jälkipeliä. Tuomareiden jättäessä näihin reagoinnin olemattomaksi todettiin äkkiä kentällä tapahtuvan vaarallisia tilanteita toisensa perään. Vastustaja ei häpeillyt kyynerpäiden nostamisia (mm. Monosta kaulaan) eikä selkään tulemisia (mm. Pohjosta surutta muutamaan otteeseen). Tästä huolimatta jäähyt tulivat jokseenkin kepeästi vähemmän rikkoneelle joukkueelle. Erän alkupuolen Räisäsen jäähyn Korso vielä kesti, mutta hetkeä myöhemmin vastustaja rokotti heti ylivoiman aluksi vaparista pelin kolmeen-kolmeen. Wicklund ehti istua jäähyllä vain muutaman sekunnin. Vastustaja uskoi tässä kohtaa olevan pelin kulminaatiopisteen, mutta KorsKan ykkönen Keskitalo-Mononen-Syrjämäki oli eri mieltä. Syrjämäen hurja lämäri oikealta laidalta vei Oranssin jälleen johtoon. Tykitystä jatkoi Keskitalo rystynostolla hyvästä paikasta. Erän viimeisen osuman teki kuitenkin jälleen Riski päästessään häärimään lähietäisyydelle.

Kolmas erä alkoi murheellisesti Riskin tasoittaessa tilanteeksi 5-5 heti ensimmäisessä vaihdossa. Hätä ei kuitenkaan missään vaiheessa hiipinyt Oranssin puseron sisään, koska tiedettiin olevamme pelin päällä. Vauhtiin päässyt ykköskenttä takoikin jälleen johtolukemia 43. ja 47. minuuteilla. Ensin oli Keskitalon vuoro one-timerilla vasemmalta laidalta yläpesään. Toinen osumista syntyi jälleen oikea-aikaisen maalilleajon seurauksena Monosen päästyä nautiskelemaan pallo reppuun ihan maalin edestä. Riski tuli vielä kerran peliin mukaan laadukkaan kuvion päätteeksi. Pitkä poikkari löysi maalin reunalle nousseen riskiläisen, jonka onnistunut laukaus ohitti hyvin maalissa pelanneen Tommi Pietiläisen. Viimeisellä kympillä kentällä oli kuitenkin vain yksi joukkue. Lukemiksi 6-8 tulostaululle laittoi Härski ylivoimalla, 6-9 oli Syrjämäen käsialaa hienolla sijoituksella puikoista. 6-10 osuma oli sitten yhdistelmän Mononen + maalinedusta tulosta. KorsKan pienemmälle vastuulle jäänyt kolmonenkin pääsi tulostaululle Wicklundin sudittua maalinedustalta oma reboundinsa sisään. Vapauttavan passin tilanteeseen antoi Pohjonen, joka jostain syystä ei päässyt virallisiin tilastoihin. Ottelun viimeisen osuman kirjasi nimiinsä viimeisellä minuutilla kapteeni Mikko Mäki, joka sai vapaasti nostaa pallon maaliin sen edustalta. Maalien johdosta vastustajan kuuppa sekosi lopullisesti, mikä johti vaarallisiin tilanteisiin ja selkeisiin ajelun yrityksiin. Yksi ajelu onnistui niin hyvin, että palkinnoksi siitä tuomarit antoivat 5 min jäähyn. Onneksi kohteeksi joutuneelle Härskille ei käynyt kummemmin.

Näin ottelusta kirjattiin loppulukemiksi selvähköt numerot 6-12. Lopulta numerot kuvaavat peliä aika hyvin. KorsKa oli edellä eikä Riski saanut missään vaiheessa otetta, vaikka saivatkin etua sallivasta vihellyslinjasta. KorsKalla oli varaa tuhlata jopa 2-0-hyökkäys ja rankkari. Myös maalivahtien taisto meni selkeästi Oranssin hyväksi Tommin ollessa vastustajan kassaria varmemmalla päällä.