Paikka: Lumo Halli
Sarja: Miesten 2.div

Hyvä yleisö….Korson Kaikuuuu!

Tästä se lähtee, kausi 2013-2014, miesten II-divari, suurta urheiluhumua Korson tiistai-illassa. KorsKan ensimmäinen II-divariottelu, kotikenttä ja vieraana Puotinkylän Valtti. Suurimmalle osalle pelaajista oli myös ensimmäinen II-divarimatsi, joten pientä jännitystä oli ilmassa myös joukkueen sisällä.

Ottelun alussa jännitys näkyi hieman kotijoukkueen otteissa ja pelin rytmistä ei saatu kiinni. Vastustaja hallitsi pallollista peliä ja loi puolittaisia tilanteita KorsKan maalille. Maalissa pelannut Tommi oli kuitenkin heti ottelun alussa hereillä ja otti kiinni pallot, jotka maalille asti pääsivät. Erän puolivälin jälkeen myös kotijoukkueen jalat alkoivat liikkua ja ajatus kulkemaan. Ajassa 14.04 maalihanat auki, kun KorsKan kauden ensimmäisen maalin sivalsi Oskari Keskitalo. Loistavan esityön teki maaliin Krisse Syrjämäki.  Lisää herkkua kotiyleisölle tarjottiin erän lopussa, kun oivalla pelipäällä olevat Krisse ja Oskari järkkäsivät kotijoukkueen 2-0 johtoon. Krisse jälleen tarjoili ja Oskari ujutti läpiajosta sisään. Ensimmäinen erä oli alun jälkeen tasainen, mutta kotijoukkue viimeisteli vieraita paremmin.

Ensimmäisen erän maalit toivat selvästi itseluottamusta korsolaisten otteisiin, sillä tauon jälkeen oranssipaidat tulivat vielä kovemmalla asenteella kentälle. Kotiyleisö pääsi tuulettamaan vain kahden minuutin jälkeen, kun kulmavaparin jälkitilanteesta allekirjoittanut pääsi tekemään vanhoilla konsteilla tilanteeksi 3-0. Peli jatkui tasaisena ja KorsKan puolustuksessa pelattiin uhrautuvasti ja asenteella.  Varsinkin Pohjoisen poika Jani Termonen esti vastustajien aikeet kerta toisensa jälkeen. Vastustaja sai kuparisen rikki ajassa 28.06 ja toivo noususta heräsi vieraiden mielessä. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut tästä vaan reilu minuutti myöhemmin Oranssit iskevät vastahyökkäykseen Härski Hartikainen laittaa lätyn takatolpalle ja toisen kerran tässä ottelussa #21 onnistuu iskemään pallon reppuun.  Kotijoukkue tarjoilee vielä kerran herkkua yleisölleen, kun loistavalla pelipäällä oleva kolmikko Oskari-Mononen-Krisse pelaa vastustajan puolustuksen kahville ja Markus Mononen viimeistelee maalin edestä tilanteeksi jo 5-1. Krisse jälleen syöttäjänä ja tehot tässä vaiheessa 0+3. Erän lopulla KorsKalle tuomitaan rangaistus jatkuvasta väärästä pelitavasta ja Valtti pelaamaan ylivoimaa. Vieraat iskevätkin tärkeän pukukoppimaalin erän viimeisellä minuutilla. Loistava erä kuitenkin kotijoukkueelta ja toisen erän jälkeen tilanne 5-2.

img_9832_web.jpgKolmanteen erään KorsKa tiivisti peluutustaan kahteen kentälliseen pitääkseen pelin rytmin hallussaan. Vieraat olivat juoneet käärmekeittoa erätauolla ja tulivat paremmalla jalalla kuin kotijoukkue ratkaisevaan erään. Ajassa 47.16 alkoi vieraiden huikea kiri, 5-3 taululla. Vain 35 sekuntia myöhemmin pallo oli jälleen Tommin takana. Onnekkaita maaleja, jotka pomppivat puolustajien kautta sisään, mutta kaikki lasketaan. Vieraat jatkoivat vyöryään kohti Tommin maalia ja korsolaisten jalka alkoi silminnähden hiipua. Karvaus laski ja vastustaja sai mielimäärin pitää palloa. Kotijoukkue sai ajoittain vaarallisia tilanteita vastahyökkäyksistä, mutta ei onnistunut viimeistelemään lisämaaleja. Vieraat onnistuivat nousemaan rinnalle, kun pelikello oli lyönyt aikaan 52.03. Miten tässä näin kävi? Korsolaiset syyllistyivät jo harjoituspeleistä tuttuun heikkoon kolmannen erän peliin ja vastustajalla oli henki päällä. Peli tasan 5-5. Eikä tässä vielä kaikki. 56.46 ja Valtti rankaisee kotijoukkuetta. Hyvä laukaus sektorista ja vieraat ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa. 5-1 tilanne oli muuttunut 5-6 tilanteeksi ja ottelu muistutti Suomi-Ruotsi ottelua muutama vuosi takaperin. Kotiyleisö oli suorastaan epäuskoinen tapahtuneesta. Kuinka kotijoukkue onnistui hukkaamaan 4 maalin johtonsa.

img_9834_web.jpgMaalin jälkeen aikalisä ja valmentaja Mattila ryöpytti joukkuetta penkillä. KorsKa ei luovuttanut, vaan huikean illan pelannut Monosen johtama kolmikko iski tasoitus maalin ajassa 58.15. Oskari Keskitalo kruunasi iltansa iskemällä hattutempun, mikä ilta Oskarille! Hienon ottelun pelannut Jani Termonen tarjoili laitaan, josta Oskari sivalsi suoraan syötöstä pallon verkon perukoille. Eikä tässäkään vielä kaikki! Peliä minuutti jäljellä, kun Janne Jaalivaara (ei omien sanojen mukaansa edes osaa taklata) ajelee vastustajan keskialueella ansaiten kahden minuutin estämisjäähyn. Vierailla oli loistava tilaisuus viimeistellä peli ylivoimalla, mutta toisin kävi. Krisse ”Ronaldo” Syrjämäki, alivoimalla, irtautui vastustajan puolustajista ja kliinisellä viimeistelyllä iski kotijoukkueen jälleen johtoon! Huikea maali Krisseltä. Puoli minuuttia ei enää riittänyt Valtille vastata ja kotiyleisön tuulettaessa KorsKa otti avausottelusta voiton. Krissen (1+3) ja Oskarin (3+0), sekä puolustuksen ja maalivahti Tommin armoton työ olivat voiton avaimet.

Huikea trilleri tarjottiin yleisölle ja mikä tärkeintä pisteet jäivät Korsoon! Kiitos yleisö, kiitos joukkue, tästä seuraavaan koitokseen.