Tuusula XCO

Sunnuntai 30.5.2021 Tuusulan Urheilupuisto

 

KILPAILUOHJE

Tuusula XCE sekä XCO kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja SP:n kilpailusääntöjä ja tässä mainittuja sääntöjä, sekä kilpailun järjestäjän antamia ohjeita ja määräyksiä.

Koronarajoituksista johtuen kilpailuun osallistuminen edellyttää, että kilpailijalla on Suomen Pyöräily ry:n myöntämä kilpailulisenssi. Tutustumis- harrasteluokkia ei tämänhetkisten rajoitusten vuoksi voida järjestää. Kilpailun järjestäjä, Korson Kaiku ry, on järjestänyt paikalle ensiavun, mutta kilpailijat osallistuvat kilpailuihin omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan.

Kaikkien kilpailijoiden, huoltajien ja joukkueenjohtajien pitää tutustua ennen kilpailua tähän kilpailuohjeeseen.

KILPAILUKESKUS

Kilpailutoimisto, tapahtumatori sekä lähtö- ja maalialue sijaitsevat Tuusulan Urheilupuistossa, Kilpailutie 14, 01430 Tuusula. Kilpailutoimisto on auki kilpailupäivänä 30.5.2021 klo 9:00-16:00. WC-tilat sijaitsevat Urheilupuiston jäähallirakennuksessa. Pukuhuoneita ja peseytymismahdollisuutta ei ole.

AUTOJEN PYSÄKÖINTIPAIKAT

Autojen pysäköintipaikat sijaitsevat urheilupuiston parkkipaikoilla.

LUOKAT

Yleiset luokat

XCO kilpailussa ajetaan seuraavat yleiset luokat: N/M Elite, N/M 18, N/M Kat2 ja M Kat3. Yhden kilpailun osalta voi osallistua vain yhteen lähtöön. Kategorialuokkien tarkoituksena on saattaa kunnoltaan samantasoiset kilpailijat samaan luokkaan iästä riippumatta. Esimerkiksi, jos ikäsarjan kärki on edellisellä kaudella ajanut M Eliten vauhtia (ei tulisi varvatuksi kierroksella Elite-sarjassa), heille suositellaan kaudella 2021 Elite-sarjassa kilpailemista riippumatta iästä. 

Kat2-luokkaan voivat ilmoittautua esimerkiksi aikaisemmin ikäsarjojen 30-50 kärjen tuntumassa aikaisemmin ajaneet kuskit, joiden vauhti ei kuitenkaan riitä Elite-luokan kuljettajien kanssa samaan vauhtiin (kilpailija tulisi Elite-sarjassa kierroksella varvatuksi). Kilpailuluokka on kuitenkin kilpailijan itsensä valittavissa ja kategoriaa voi vaihtaa, mikäli tarpeellista. Aikaisemmassa kategoriassa ansaitut pisteet eivät kuitenkaan siirry mukana. Kat2-luokka starttaa M Elite sarjan kanssa samaan aikaan, mutta ajaa lyhyemmän matkan.

Naiset Kat2 -luokkaan voivat miesten Kat2-luokan tapaisesti ilmoittautua uudet kilpailijat tai kokeneet kilpailijat, jotka aikaisemmalla kaudella ovat kilpailleet ikäsarjoissa 30-50, tai joiden vauhti ei riitä Elite-luokan kanssa samaan vauhtiin (kilpailija tulisi Elite-sarjassa kierroksella varvatuksi). Kilpailuluokka on kuitenkin kilpailijan itsensä valittavissa ja kategoriaa voi vaihtaa, mikäli tarpeellista. Aikaisemmassa kategoriassa ansaitut pisteet eivät kuitenkaan siirry mukana. Kaikki naisten sarjat starttaavat samaan aikaan, mutta Kat2 sekä harrastesarja ajavat lyhyemmän matkan.

Kat 3 - luokkaan voivat ilmoittautua esimerkiksi uudet kilpailijat, tai kokeneemmat kilpailijat, jotka eivät kuitenkaan ole ikäluokkansa kärkipäässä, tai haluavat ottaa kilpailun rennommalla mielellä, tai kilpailisivat kaudella 2021 ikäsarjoissa 60- tai sitä vanhemmissa.

Junior-luokat

Junior-luokissa noudatetaan ikäryhmäjakoa: N/M16, N/M14, N/M12, N/M10. Kilpailussa voi osallistua vain yhteen lähtöön. 

ILMOITTAUTUMINEN

Cupin kilpailuun ilmoittaudutaan viimeistään 26.5.2021 klo 23.00 mennessä. Ilmoittautuminen XCO-kilpailuun tapahtuu Holvi- linkin kautta.

Ilmoittaudu: https://holvi.com/shop/korsonkaikumtb/section/tuusula-xco/

Jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista.

Osanottomaksut: N/M10-16 15 €, Muut luokat 30 €.

LÄHTÖAJAT – JA MATKAT

 

 

 

 

Lähtö

Lähtöaika

Luokka

XCO ajoaika (min)

Alustavat kierros määrät

1.

11:00

M10, N10, N12

10-20

1

2.

11:40

M12, N14

20-30

1

2.

11:40

M Kat 3

30-45

3

2.

11:40

M 14

30-45

2

 

 

 

 

3.

12:30

N Elite

75-90

6

3.

12:30

N 18

60-75

5

3.

12:30

N16

45-60

3

3.

12:30

N Kat 2

45-60

3

 

 

 

 

4.

14:00

M Elite

75-90

7

4.

14:00

M18

60-75

6

4.

14:00

M Kat 2

45-60

5

4.

14:00

M16

45-60

5

 

LÄHTÖLISTAT

Lähtö 1

Lähtö 2

Lähtö 3

Lähtö 4

LÄHTÖ JA MAALI

Lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat aluekartan osoittamissa paikoissa, yleisurheilukentän ja jäähallin välisellä alueella. Lähtöpaikalla on oltava 10 min ennen kyseisen luokan lähtöä, kilpailijat kutsutaan lähtöriviin (8 paikkaa rinnakkain) numerojärjestyksessä (ilmoittautumisjärjestys), koska kyseessä kauden ensimmäinen cup-kilpailu. Jokaisessa lähdössä sarjat kutsutaan alla olevan taulukon mukaisessa järjestyksessä viivalle.

Lähtöalueella kilpailijoiden on käytettävä kasvomaskia. Maskin saa ottaa pois 2 minuuttia ennen starttia. Startissa noudatetaan turvavälejä, kilpailijoille osoitetaan paikka lähtöjärjestäytymisen yhteydessä.

Kilpailijan on käytettävä kilpailussa seuran tai tiiminsä virallista kilpailuasua sekä sääntöjen mukaista kypärää.

Jos kilpailija tulee kierroksella kiinniajetuksi tai on tulossa kiinniajetuksi, saa kilpailija jatkaa ajamista, kunnes kilpailun voittaja tulee maaliin. Kaikki kilpailijat tulevat siis samalta kierrokselta maaliin.

Kilpailijan, joka keskeyttää kilpailun, on välittömästi poistuttava reitiltä ja ilmoitettava keskeytys reittivalvojalle tai tuomarille.

Maaliintulon jälkeen kilpailijoiden on välittömästi poistuttava maalialueelta.

Reitillä harjoittelu on sallittu kilpailupäivänä lähtöjen välisinä aikoina, kun kilpailu ei ole käynnissä.

 

REITIN MERKKAUS, REITTIKUVAUS JA REITTIIN TUTUSTUMINEN

Reitin pituus on noin 5,5 km. Luokilla M/N10 ja N12 reittin reitti on 2,5km. Reitti merkataan A4 kokoisilla opasnuolilla ja merkkausnauhalla. Reitti merkataan kevyesti viimeistään pe 28.5.2021 ja lopullisesti la 29.5.2021. Reitti kiertelee Tuusulan Urheilupuiston ja entisen Hyrylän varuskunnan maastoissa. Korkeuseroja on 5-10 m. Reitti koostuu pääosin kovapohjaisesta latupohjasta, metsäpolusta sekä pienestä pätkästä asfalttia. Kilpailureittiin on tutustuttava ennen kilpailua. ​ Kilpailun aikana harjoittelu radalla kielletty kilpailusta poissulkemisen uhalla.

tuusulaxco-reitt2.png

HUOLTOALUE

Huoltoalue sijaitsee aluekartan osoittamassa paikassa ja on merkitty keltaisilla lipuilla. Huoltoalue ohitetaan kierroksen aikana kerran. Ravinto- ja tekninen huolto on sallittu ainoastaan huoltoalueella.

 

VAKUUTUSTURVA

Ilmoittautumismaksu ei sisällä vakuutusta. Jokainen osallistuja osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan. Tapahtuman järjestäjällä on vastuuvakuutus. Kilpailussa on käytettävä hyväksyttyä jäykkärakenteista kypärää.

KILPAILUKESKUS JA -TOIMISTO

Kilpailukeskus on avoinna klo 9:00-16:00.

KILPAILUNUMEROT

Numerot noudettavissa klo 9:00 alkaen kilpailutoimistosta omatoimisesti. Kilpailija tarkistaa oman kilpailunumeronsa ja ottaa sen merkitystä paikasta. Kilpailunumero kiinnitetään pyörän ohjaustankoon siten, että se on helposti luettavissa. Kilpailunumerot palautetaan kilpailun jälkeen kansliassa olevaan laatikkoon.

PALKINNOT

Jokaisessa osakilpailussa palkitaan kolme parasta luokittain luokissa: N/M Elite, N/M18, N/M Kat2, M Kat3.

Junior-luokissa: N/M10-16 kaikki kilpailuihin osallistuneet palkitaan.

Palkintojen jako tapahtuu maalialueella välittömästi luokan kolmen parhaan ollessa maalissa. Junior-luokissa kaikki osallistujat palkitaan eli palkintojen jako kaikkien kilpailijoiden ollessa maalissa. Palkintojen jaossa käytetään kasvomaskia. Jokainen kilpailija hakee oman palkintonsa pöydältä ja asettuu turvavälein kuvaa varten, jonka jälkeen poistutaan paikalta. 

TULOKSET

Kilpailun tulokset julkaistaan Korson Kaiun nettisivuilla https://www.korsonkaiku.fi/pyoraily/42168, sekä Pyöräilyn Tulospalvelu -sivustolla. Cupin julkaistaan pyöräilyn Tulospalvelu - sivustolla.

Tulokset

 

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ

Korson Kaiku Ry, kilpailun nettisivu: https://www.korsonkaiku.fi/pyoraily/42168 tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/371306327650242/?active_tab=discussion

Kilpailunjohtaja: Mikko Koivula                      

Ylituomari: Jouni Luukkanen

    

ENSIAPU

Tapahtuman ensiapupalvelusta vastaa SPR Korso ja päivystysnumero tapahtumapäivänä 045-2344864. Päivystyspiste lähtö- ja maalialueella koko tapahtuman ajan ja reitin varrella liikkuva partio. Liikenteenohjaajilla ja ratavalvojilla on gsm-puhelinyhteys kilpailunjohtajaan ja ensiapuun. Vakavammissa tapauksissa suoraan ensiksi hätäkeskukseen 112. Kilpailunjohdon ja SPR ensiapuryhmän välillä käytetään GSM tai VHF/UHF radiopuhelimia.

 

COVID-19

COVID-19 oheistukseen pääset TÄSTÄ. Ohjeistusta päivitetään tilanteen muuttuessa ennen kilpailuja. Kaikkien kilpailijoiden, huoltajien ja joukkueenjohtajien pitää tutustua ennen kilpailua COVID-19 ohjeistukseen. Kilpailun järjestäjä suosittaa vahvasti jokaista yli 12-vuotiasta käyttämään kilpailualueella liikkuessaan kasvomaskia tai hengityssuojaa tilanteissa, jossa riittävien etäisyyksien pitäminen ei ole mahdollista.