Naisten maastopyöräilyn alkeiskurssi


Ilmoittautuminen vuoden 2023 kurssille tästä linkistä:

ILMOITTAUDU!

Mukaan mahtuu 18 ensimmäistä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.4. Maastopyöräkurssin hinta on 100 euroa sisältäen kurssin viiden ajokerran suunnittelun ja ohjauksen sekä seuran jäsenyyden (vastuuvakuutussyistä). Tervetuloa!
Kurssi alkaa Vierumäen koululta (Lehmustontie 9, Korso) tiistaina 2.5 klo 18.00-20.00 (tähtäämme lopetukseen klo 19.30, mutta kokemuksen mukaan aina menee vähän pidempään) Kurssi pyörii toukokuussa tiistaisin. Harjoituspäivät ja teemat ovat seuraavat:

1. Tasapaino ja jarrutustekniikka (2.5.)

2. Ajo juurakossa ja kivikossa (9.5.)

3. Esteen ylitys (16.5.)

4. Droppi (23.5.)

5. Tuusula XCM radan kiertoa opittuja asioita kerraten ja vahvistaen (30.5.)


Vetäjät

Korson Kaiussa toimiva Team Meraki vastaa naisten maastopyöräkurssin järjestämisestä. Voit tutustua tiimiin TÄÄLTÄ. Maastopyöräkoulun vetäjät ovat toimintaan pitkäjänteisesti sitoutuneita ja pyöräilyä monipuolisesti harrastaneita. Kaikilla takanaan myös pitkä kilpailukokemus ja valmennuskoulutusta.

Pyörä ja varusteet

Pyöräksi kurssille soveltuu maastoajoon tarkoitettu, etu- tai täysjousitettu pyörä joko avo- tai lukkopolkimilla varustettuna. Vetäjät osaavat neuvoa ja korjata akuutteja vikoja mahdollisuuksien mukaan metsässä. Pyörän tulee kuitenkin olla kunnossa lenkille lähtiessä. Vaatetuksen tulee olla sään mukainen, ei kuitenkaan liian kuuma (metsässä polkiessa tulee lämmin). Kypärä aina pakollinen! Varmista oikea koko ja hyvä istuvuus. Hanskat, joissa kämmenpuolella on hyvä pito (ei kangassormikkaat/lapaset siis), on hyvä olla kädessä ajaessa. Juomapullo on syytä ottaa aina mukaan! Asenna pyörään juomapulloteline jos vain mahdollista. Juomareppu toimii myös! Mukaan voi ottaa myös lisäenergiaa geelien tai patukoiden muodossa.

Turvallisuus

Jokaisella osallistujalla on oltava voimassaoleva tapaturmavakuutus. Pyydämme osallistujia antamaan ilmoittautumisen yhteydessä vakuutusyhtiönsä nimen ja vakuutuksen numeron, jos niitä silloin kysytään. Ne voidaan lisätä myös ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoita vetäjille etukäteen kaikki tarpeelliset tiedot harjoituksiin vaikuttavista sairauksista ja allergioista. Vetäjillä on mukana pieni ensiapulaukku jolla pystytään hoitamaan pienet haavat ja vammat. Vetäjät ovat käyneet ensiapukoulutuksen ja kurssia varten on tehty turvallisuussuunnitelma.

Harjoitukset

Varmista harjoituksen lähtöpaikka ja aika aina Whatsup-ryhmästä. Muutoksia saattaa tulla kurssin aikana. Whatsup-ryhmän muodostamista varten pyydämme osallistujia ilmoittamaan puhelinnumeronsa ilmoittautumisen yhteydessä. Tule paikalle ajoissa! Varmista varusteiden kunto jo kotona ja katso, että kaikki on mukana. Muista syödä ja juoda riittävästi noin 1-2h ennen harjoitusta. Pyöräily kuluttaa paljon energiaa ja nestettä. Tsemppaa ja yritä asioita, jotka tuntuvat vaikeilta. Vain niin kehityt!

Asut ja varusteet

Pyöräliike Lundberg tarjoaa alennuksia pyöristä ja varusteista alennuksia jäsenillemme. Kysy tarjouksia liikkeessä asioidessasi. Monille vanhoilla jäsenillä on vuosittain vaihtoon meneviä tasokkaita maastopyöriä joita myydään mielellään eteenpäin uusille harrastajille.