Aika: 4.10.2015
Paikka: Lumo Halli
Sarja: Suomen Cup

KorsKa – VKTP (Suomen Cup 3.kierros)

KorsKan voittoputki poikki, VKTP marssi Cupin neljännelle kierrokselle 3-6 lukemin.

Sunnuntain iltapäivässä oli luvassa herkkupala, kun KorsKa isännöi II-divarissa tällä kaudella pelaavaa VKTP:tä. Molemmat joukkueet olivat pelanneet edellisenä päivänä: KorsKa otti kaksi voittoa ja VKTP kävi ottamassa kuokkaan Kirkkonummella Rangersilta. Tästä huolimatta, VKTP oli etukäteen selkeästi kovin haaste tällä kaudella. VKTP on voittanut kaksi kolmesta sarjakamppailustaan.

Altavastaajan asemaan hyvin soveltuvan korsolaisnipun suunnitelma oli puolustaa tiukasti ja iskeä terävästi vastaan. Näin peli lähtikin käyntiin, kun VKTP otti pallollisen pelin haltuun heti alusta. Oranssit joutuivat alivoimalle alle minuutin kohdalla ja vastustaja rankaisi välittömästi. Alivoimanelikon keskeltä löytyi tilaa ja VKTP 0-1 johtoon. Kotiyleisön iloksi hyvään maalivireeseen äitynyt Oskari Keskitalo kuittasi johdon vain kolme minuuttia myöhemmin. VKTP jatkoi kuskin paikalla ensimmäisessä erässä ja osoitti, että pienikin tila hyökkäysalueella riittää. Pienillä oranssipaitojen merkkausvirheilla ja vastustajan upeilla laukauksilla, jotka painuivat tarkasti yläpeltiin, VKTP karkasi 1-3 johtoasemaan. Hienosti alkukauden pelanneet Tomi Kontio ja Petri Klemetti järjestivät Oranssit jälleen maalin päähän, mutta erätauolle mentiin VKTP:n kahden maalin johdossa. Ensimmäinen erä osoitti vastustajalle, ettei Lumoon noin vain tulla hakemaan voittoa.

Erätauolla teroitettiin tiukkaa puolustuspelaamista ja pelin pitämisenä tasaisena viimeiselle kympille, jonka aikana hoitaa homma kotiin. Toiseen erään KorsKa tulikin tiukasti ja kavensi hyökkäyspään vaparilla. Vastustajan muuri oli heppoinen ja Korson oma CR7, Kristian Syrjämäki, pommitti pallon reppuun. VKTP:n pakka haki aktiivisesti syöttötilaa ja pelaajat liikkuivat hyvin, mutta korsolaisten miesvartiointi toimi toisessa erässä loistavasti. Maalikehikoihin pallo kolahti pari kertaa, mutta erän ainoan maalin teki KorsKa. Toinen erä oli jopa kotijoukkueen hallinnassa, eikä edes tarvinnut katsoa kirkkaan oranssien lasien läpi.

3. erä alkoi murheellisesti, kun ottelun johtava pelaaja Rein Kivi (2+2) iski illan toisensa. Korsolaisilla oli omat paikkansa kaventaa, mutta kun tyhjästä maalista palloa laitetaan tolppaan, niin voitto jää yleensä haaveeksi. Loppulukemat 3-6 vastustaja iski tyhjiin. Pelisuunnitelmaa oli toimiva ja pelaajat olivat hyvällä jalalla liikkeellä. VKTP kuitenkin hallitsi peliä kokonaisuutena ja otti ansaitun voiton Lumon parketilla, helposti se ei kuitenkaan tullut. Loistava taistelu Oransseilta ennakkoon vahvempaa vastustajaa vastaan, mutta jatkopaikka jäi tällä kertaa haaveeksi. Korsolaisten iskukyky on kuitenkin olemassa ja ensi vuonna painetaan 4.kierrokselle.

KorsKa toivottaa onnea VKTP:lle seuraavalle kierrokselle varsinkin, kun vastaan arvottiin Jyväskylän Happee.

Ottelun nostot:                           + miesvartiointi