Aika: 5.9.2015
Paikka: Campo-Sport Center
Sarja: Suomen Cup

Otteluraportti SBS Botnia – KorsKa (Suomen Cup 1.kierros)

Suomen Cupin uusittu järjestelmä loi seuraavat lähtökohdat päivän toiseen otteluun: voitolla suoraan jatkoon ja tappiolla vielä kolmas ottelu, josta voittaja jatkaa toiselle kierrokselle. Toinen iso motivaatiotekijä, suoran jatkopaikan lisäksi, oli illalla odottava joukkueen saunailta, jonka aikataulua kolmas ottelu olisi häirinnyt erittäin kriittisesti.

Tulevan saunaillan kiilto silmissä KorsKalaisten jalat liikkuivat ensimmäistä ottelua nopeammin ja vastustajan avoimempi pelitapa sopi hyvin Oransseille. Pallo liikkui ja miehet liikkuivat aivan eri tavalla kuin aamun ottelussa. Ensimmäisenä iski KorsKa, kun Petri Klemetti pääsi avaamaan maalitilinsä Oranssien paidassa viuhuvalla rannelaukauksella. Vastustaja loi hyviä maalipaikkoja avauserässä hyvillä pystysyötöillä KorsKan puolustuksen keskelle. Vastustajan paikanvaihdot toivat haasteita puolustuksen ja varsinkin senttereiden piti olla hereillä. Lisämaaleja ei erässä kuitenkaan nähty ja tauolle mentiin 0-1 Oranssien johdossa.

Toisen erän puolenvälin jälkeen KorsKa kasvatti johtoaan nopean vastahyökkäyksen jälkeen. Erän lopussa alkoi tapahtua. SBS Botnia avasi maalitilinsä ajassa 28:56, mutta Oranssit kuittasivat heti seuraavassa vaihdossa päivän komeimmalla maalilla, kun Jari Mertalan piiska viuhui vastustamattomasti etuyläkulmaan. Tilanteen pohjusti Kristian Syrjämäki purjehtimalla oman maalin takaa ja lopulta antoi loistavan passin Mertalalle. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti läpi ottelun, loistavana esimerkkinä rytkeestä oli KorsKan oma tykinkuula #44 Tero Kauria, joka jyräsi milloin vastustajia ja milloin omia pelaajia kentän pintaan.  Tilanne kahden erän jälkeen oli 1-3 ja peli vielä auki.

Kolmanteen erään molemmat joukkueet iskivät nopeaan tahtiin osumat. Oranssit onnistuivat luomaan monta hyvää maalintekopaikkaa, mutta SBS Botnian maalivahti esitti loistavia torjuntoja estäen KorsKan karkaamisen. Joukkueet onnistuivat kolmannessa erässä vielä kertaalleen, joten Oranssit veivät ottelun lukemin 3-5. Ehjä kokonaisuus korsolaisilta ja ottelussa Oransseilla liikkui sekä pallo että miehet. Voitolla KorsKa jatkaa Suomen Cupin toiselle kierrokselle ja matkaa 19.9 Hankoon, jossa vastaan asettuu ensimmäisessä ottelussa kotijoukkue HaHy.

Plussat: monta onnistujaa (9 eri miestä tehopisteillä), keskittyminen pysyi ottelussa saunaillasta huolimatta, 2 peliä 2 voittoa,

Miinukset: puolustuksessa unohtui välillä miehet pystysyötöissä ja toiseen aaltoon nousevat miehet.