KorsKa edustus - AskU (5 - 5)

Aika: 21.9.2013 16.00
Paikka: Arena Center Ruskeasuo
Sarja: Suomen Cup

Lauantain ja samalla cupin viimeiseen peliinsä KorsKa lähti kaatamaan entuudestaan tuntematonta joukkuetta, AskUa. Vastustaja puolestaan lähti otteluun kapealla ringillä suojelemaan omaa häkkiä ja iskemään vastahyökkäyksistä. Lieko syynä sitten läpi ottelun AskUn joukkueelle matalalla profiililla neuvoja huudellut katsomovalmentaja vai korsolaisten jo menetetty jatkopaikka, joka tapauksessa ottelusta tuli varsinainen painajainen ja totaalisen pohjanoteerauksen esti vain tehokas pariminuuttinen ottelun lopussa, jonka aikana joukkue nousi kolmen maalin takaa tasoihin.

Ottelu noudatti täydet 45 minuuttia samaa konseptia: KorsKa piti palloa, hakkasi päätään seinään, vastustaja seisoi tiiviisti omalla kenttäpuoliskollaan ja kävi rokottamassa väsyneitä korsolaisia kardinaalivirheistä. 25 pelatun minuutin jälkeen peli oli AskU:lle 0-3 ja keskustelu Korskan vaihtoaitiossa tasoa hiekkalaatikon politiikkakeskustelut.

Joukkueen tulisieluinen jumppavalmentaja Oskari Keskitalo paukutti lähietäisyydeltä Kristian “tukka hyvin” Syrjämäen syötöstä lopulta korsolaisten avausmaalin ajassa 25:36.

Ottelun mieleenpainuvinta antia oli tarjolla seuraavaksi kun allekirjoittanut ratkaisi vastahyökkäyksen syöttämällä vastustajan viiden metrin läpiajoon. Onneksi kyseessä oli vastustajan ilmaveivari, joka läpiajon päätteeksi lähti lepäämään kaksiminuuttista maassa pelaamisesta ja KorsKa pääsi ylivoimalla kaventamaan tilanteeksi 2-3, asialla Markus Mononen Keskitalon toimiessa nyt syöttäjänä.

Kolmannessa erässä vastustajan Hobitiksi ristityn hyökkääjän tehdessä kolmannesta riparistaan taululle 2-5 lukemat alkoi tilanne jo näyttää huolestuttavalta, mutta kuinkas ollakaan jo viime kaudelta tuttu loppuminuuttien pikakiri näytti taas tehonsa. Ensin Mononen nakutti illan toisen maalinsa Syrjämäen syötöstä ajassa 42:16 ja kahdeksan sekuntia myöhemmin Wicklund laittoi ranteet lukkoon keskisektorilta tuoden joukkueen jo maalin päähän “Denver” Pohjosen tarjoillessa. Joukkueen kapteeni Mikko Mäki tasoitti ottelun reilu minuuttia myöhemmin Teemu Hartikaisen syötöstä ja joukkue onnistui lopulta välttämään tappion. Valmentaja Arto Mattila istutti pelin loppuhetkillä vielä maalivahtia vaihtopenkillä, mutta kuudella viittä vastaan peli ei tällä kertaa voittomaalia joukkueelle tuonut.