Aika: 21.9.2013 14.00
Paikka: Arena Center Ruskeasuo
Sarja: Suomen Cup

KorsKa - KGB Agents

Murskaavan ja nöyryyttävänkin avaustappion jälkeen oli kasvojen pesun paikka. Vastaan asettui ennakkoon melko tasaväkinen ryhmä, joka kokeneena 2. divari joukkueena toimi hyvänä mittarina ajatellen alkavaa kautta. KorsKa tarvitsi ottelusta täyden pistepotin, sillä ensimmäisen ottelun huono maaliero ei tulisi kantamaan jatkopeleihin.

Edellisen kamppailun järkytykset eivät ihan täysin olleet vielä poistuneet, ja ottelun ensimmäinen erä olikin hienoista vastustajan hallintaa. Erän alussa vastustaja sai lähietäisyydeltä vaparin, jonka jälkitilanteesta päästiin rokottamaan. Tilannetta edelsi meidän hieman huolimaton maalineduspelaaminen. Ensimmäisen takaiskumaalin jälkeen peli hieman tasoittui ja jätkät saivat hieman pelistä kiinni, kunnes vastustaja siirsi pallon jälleen reppuun. Kaivattu kavennusmaali saatiin kuitenkin aikaiseksi, kun vastustajan puolustaja hieman ylimielisen verkkaisesti lähti avaamaan peliä ja Teemu "Härski" Hartikainen karvasi loistavasti ja siirsi pallon maaliin tarkalla ranteella. Tästä saatiin hieman henkeä päälle ja peli alkoi rullaamaan. Tasoitusmaali syntyi ylivoimalla Oskari Keskitalon lavasta, joka sai nauttia namupassista, jonka syötti Markus Mononen upeasti selkänsä takaa. Kolmanteen erään siirryttiin kuitenkin Agenttien 3-2 johdossa.

Maaleja syntyikin tämän jälkeen tasaiseen tahtiin ja joukkueet väänsivät tasaväkisesti, eikä pelillistä tasoeroa juuri ollut nähtävissä. Viimeisen erän puolivälissä alkoi pelaajilla hieman tunteet kuumentua, joka johti muun muassa lukuisiin kahden minuutin jäähyihin sekä ulosajoon. Tuomareilla olikin täysi työ pitää peli jollain lailla käsissään. Rangaistuksia jaettiin kuitenkin tasapuolisesti molemmin puolin, vaikka pelaajat hieman purnasivatkin ottelun jälkeen ettei oikein tiennyt mitä kentällä sai tehdä ja mitä ei. KorsKa onnistui tekemään tärkeän 3-3 tasoituksen. Ylivoimalla tullut osuma syntyi hyvän pallonliikuttelun jälkeen ja viimeistelijänä toimi toista kertaa Hartikainen.

Kolmannen erän jäähysuman seurauksena KGB pääsi iskemään ylivoimalla 4-3 maalin, joka tuntui olevan ottelun ratkaisu. KorsKa ei kuitenkaan luovuttanut taistelua, vaan sai ottelun lopussa, vain 17 sekuntia ennen päätössummeria tärkeän tasoitusmaalin. KorsKa haki rohkeasti tasoitusta ilman maalivahtia ja joukkueen kapteeni Mikko Mäki pääsi niittaamaan vapaasti keskustasta pallon nyyttiin vastustajan ollessa voimaton.

Vielä tämänkin jälkeen ottelu tarjosi tapahtumia. Yhdeksän sekuntia ennen loppua vastustajan pelaaja menetti malttinsa, ja hölmöili itsensä suihkun puolelle kansainvälistä käsimerkkiä näyttämällä. Ja vielä pari sekuntia ennen ottelun loppua Hartikainen pääsi yrittämään puolittaisesta läpiajosta ottelun ratkaisua, mutta veto suuntautui niukasti ohi takakulmasta, eikä KorsKan kiri saanut arvoistaan päätöstä. Näin ollen tulokseksi jäi tasapeli, joka ei tällä kertaa riittänyt kuin korkeintaan mieltä lämmittämään.