Pauhu - KorsKa edustus (6 - 5)

Aika: 5.12.2015
Paikka: Campo-Sport Center
Sarja: Miesten 3.div


KorsKa – Pauhu (III-divari)

 

Suunsoittoa ja sanasotaa – KorsKa ei pystynyt katkaisemaan Pauhun voittoputkea

 

Mitä olisikaan urheilu ilman tunnetta? Ja mitä olisi KorsKa – Pauhu ottelu ilman suunsoittoa ja kuumia tunteita. Vastustajan psyykkaamista, napinaa tuomarille, jäähyjä ja maaleja. Näitä kaikkea on totuttu näkemään viime vuosina joukkueiden kohtaamisissa. Pelaajat ovat paljon vaihtuneet, mutta meininki ei.  Lauantain illassa KorsKalla oli mahdollisuus nousta taisteluun sarjan kärkipaikasta, Pauhu kuitenkin onnistui kasvattamaan sarjajohtoaan 5-6 numeroin.

 

Henkisen kantin kestävyys kuuluu olennaisesti urheiluun ja useissa joukkuepeleissä pyritään vaikuttamaan vastustajan pelaamiseen psykologisella sodankäynnillä. Lauantain kamppailussa tunteet nousivat kylmästä lämpimään, kun pelaajat huutelivat vastustajan penkille ja napisivat tuomareille. Vastustajan psyykkaaminen ja henkinen sodankäynti saa parhaimmillaan vastustajan pakan sekaisin, jolloin pelaajien kasetti saattaa hajota. Pahimmillaan oman joukkueen huutelu vastustajalle sekoittaa vain ja ainoastaan oman joukkueen pelin. Kasetti kun hajoaa -> huonoja ratkaisuja ja jäähyjä. Kuumat tunteet eivät vaikuta vain pelaajin, mutta myös tuomareihin. Raitapaitojen täytyy yrittää pitää peli hyppysissään ja pilli on silloin usein herkässä.

 

Ottelu itsessään oli tasainen. Pauhu otti ensimmäisen erän nimiinsä 0-2. Taitoa joukkueesta löytyy ja laadukkailla laukauksilla Pauhu onnistui iskemään pari häkkiä. Toinen erä väännettiin erittäin tasaisesti molempien onnistuessa kertaalleen maalinteossa. Tunnetaso oli nousussa koko ajan ottelun edetessä, kun sanansota yltyi mustien ja oranssien välillä. Lopulta oli kuitenkin tuomarin kasetti, joka ei kestänyt. Kohtuuton 5 minuutin rangaistus Oransseille, kun Mertala tuttuun tyyliin ajoi tilanteeseen ylikovaa. Selvä 2 min jäähy, mutta viiden minuutin rangaistus oli ylimitoitettu. Ottelua tämä jäähy ei ratkaissut, mutta se vei paljon aikaa korsolaisten kiriajasta. Oranssit eivät todellakaan luovuttaneet rangaistuksen saatuaan, vaan painoivat pallon reppuun, kun Niko Laitinen pussitti rankkarista kavennuksen, 2-3. Pauhu kuitenkin rankaisi vielä ylivoimalla ja meni jälleen kahden maalin johtoon.

 

Hyvässä vedossa ollut Keskitalo loi henkeä korsolaisten puseroihin iskemällä KorsKan maalin päähän, kun peliä oli pelattu 35.51. Illan toisen rankkarin sai Pauhu ja onnistui. Heti minuutin päästä Pauhu näytti karkaavan lopullisesti, lukemat taululla 3-6. Oranssit kuitenkin taistelivat loppuun asti, kun paljon pelissä esillä ollut Mertala iski kahdesti. Oranssien harmiksi tämä ei riittänyt, vaan Pauhu jatkaa puhtaalla pelillä sarjan kärjessä. Onnistuiko jommankumman psyykkaus paremmin? Tuskin. Välillä ylimielinen käytös kentällä käväisi jopa naurettavuuden rajoilla. Jokaisella on oma tyylinsä pelata, on se sitten raastamista, repimistä, suunsoittoa, fyysisyyttä tai hiljaista työntekoa.  Mutta tunnetta pelissä oli ja nämä ovat niitä otteluita, jotka jäävät mieleen ja viihdyttävät.

Oli miten oli, KorsKa 5, Pauhu 6.

 

Ottelun nostot:                           + loppuun asti taistelu

                                                          +hyvä lataus

                                                          +hyvien maalipaikkojen rakentaminen

                                                          +alivoimapelaaminen

 

                                                          -maalipaikkojen hyödyntäminen

                                                          -6 maalia omiin

                                                          -tappio

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 007:17VastustajaEi syöttäjää
2 - 013:25VastustajaEi syöttäjää
2 - 123:53Laitinen NikoMertala Jari
3 - 127:05VastustajaEi syöttäjää
3 - 2 (rang.)31:08Laitinen NikoEi syöttäjää
4 - 2 (yliv.)32:01VastustajaEi syöttäjää
4 - 335:31Keskitalo OskariTuisku Jyri
5 - 3 (rang.)37:35VastustajaEi syöttäjää
6 - 338:30VastustajaEi syöttäjää
6 - 443:48Mertala JariKeskitalo Oskari
6 - 5 (tv)44:35Mertala JariKeskitalo Oskari
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
14:16Vastustaja2 min
17:06Vastustaja2 min
27:29Mertala Jari5 min
44:10Vastustaja2 min
44:29Pietiläinen Tommi2 min
Torjunnat:
Tuntematon pelaaja: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Mertala Jari
Hyökkääjä
8Tuisku Jyri
Puolustaja
10Laitinen Niko
Puolustaja
13Pohjonen Teemu
Puolustaja
18Jaalivaara Janne
Puolustaja
21Mäki Mikko
Hyökkääjä
31Pietiläinen Tommi
Maalivahti
45Keskitalo Oskari
Hyökkääjä
57Hietaranta Sami
Puolustaja
68Majlander Verneri
Hyökkääjä
81Saarenmaa Antton
Puolustaja
91Pajusuo Eelis
Puolustaja