Aika: 3.10.2015
Paikka: Campo-Sport Center
Sarja: Miesten 3.div

Otteluraportti LIK – KorsKa

Viimekausina korsolaiset ovat pelanneet täyspitkiä otteluita (3x20min) tehokkaalla peliajalla. Tällä kaudella pelataankin 3x15min tehokasta peliaikaa. Ottelut ovat siis lyhyempiä, mutta sarjajärjestelmä on tehty niin, että joukkueet saattavat pelata päivässä kaksi ottelua. Palautumisaika saattaa jäädä todella vähäiseksi ja aiheuttaa siten omat haasteensa. Ensimmäisellä kierroksella palautumisaikaa jäi noin puolitoista tuntia, kun päivän toisessa ottelussa vastaan asteli LIK.

LIK oli aiemmin päivällä kaatanut nousijajoukkue DR:n, joten molemmilla joukkueilla oli voitot alla. Jälleen kerran oranssipaitainen joukkue oli vielä unessa ja avausmaalin iski vastustaja. Erittäin sekavan avauserän jälkeen Oranssit olivat 2-4 johdossa, mutta peli näytti kaikelta muulta kuin hyvältä. Keskittyminen oli huonoa ja palloja menetettiin jatkuvasti keskialueella, kukaan ei malttanut antaa helppoja syöttöjä, eikä jalkakaan oikein liikkunut. Toisessa erässä peli hiukan parani ja KorsKa hurjasteli toiseenkin erään neljä maalia vastustajan tehdessä yhden.  Maalijyvän löysivät varsinkin nk. ykkösnyrkin Juuso Salmela ja kolme kihausta iskenyt Jari ”Bull” Mertala.

Hyökkäyspään onnistumiset toivat korsolaisille 3-8 johdon kahden erän jälkeen, mutta pelin edetessä puolustuksen ongelmat kasvoivat. Hyvin avauspelissä onnistunut niin kutsuttu kakkosviisikko oli vaikeuksissa, kun vastustaja tuli ohi vasemmalta ja oikealta. Jos oli ensimmäisessä ottelussa vahva kolmas erä, niin toisessa ottelussa se oli aivan karmaiseva. Väsymys alkoi painaa oransseissa puseroissa ja keskittyminen oli jo kotisohvalla tai kulmakuppilassa.  Vastustaja hiipi viimeisessä erässä iskuetäisyydelle kolmen maalin päähän ja lopussa hyökkäyspään tehoja takonut ykkösnyrkki pisti pelin jännäksi imaisemalla kaksi omiin puolessa minuutissa vastustajan pelatessa ilman maalivahtia. Tilanne 7-8 näytti perisuomalaiselta sulamiselta tässä vaiheessa. Enempää maaleja ei kuitenkaan ottelussa tehty, kun kaikista tasapainoisimman ottelun pelannut nk. kolmosviisikko painoi pelin vastustajan kulmaan.

Hieno opetus Oransseille, että todellakin loppuun asti on pelattava. 30 minuuttia – ei riitä, ei niin millään, 40 minuuttia ei sekään vielä, ei edes 44 minuuttia. Ottelu kestää sen 45 minuuttia ja sitten voidaan katsella tulostaululle. Surkeasta kolmannesta erästä huolimatta saatiin täysi pistepotti Korsoon lukemin 7-8 ja avausviikonlopusta täydet 4 pistettä. Hienoin asia kuitenkin on, että pitkästä aikaa KorsKalla on käsissään materiaali, jossa kaikki kolme viisikkoa pystyvät pelaaman hyvin puolustus- ja hyökkäyssuuntaan!

Ottelun nostot:                           + ”Hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä”