Mikko ”C” Mäki 1+0
Oskari 0+1
Markus ”This Sucks” Saks 0+1
Pohjosen Riptiis 0+1

Vahvasti alkukaudesta pelanneet Korson Oranssit lähtivät Hakunilaan sateisena sunnuntaina kantavana ajatuksena katkaista orastava tappioputki ja vankistaa asemiaan lohkon keskikastissa. Viime kaudella nousukarsinnassa viimeisen sekunnin maalilla KorsKa varmisti nousunsa juuri Piratesta vastaan ja keskikastiin ennakoidut piraatit ovatkin yksi Oranssien päävastustajista kuluvalla kaudella.

Liikenne sairastuvalla on ollut vaihteeksi myönteistä, ja alkukaudesta otteluita missanneet Joni Latva-Hakuni(la) sekä Jari Mertala saivat minuutteja jo SB Vantaata vastaan ja olivat tänäänkin kokoonpanossa.

Ottelu alkoi hienoisella KorsKan hallinnalla Piratesin jättäessä karvauksen hieman yli puolen kentän ja Oranssien pelinrakentelulle jäi tilaa. Näennäinen hallinta otti kuitenkin inhottavan takapakin, kun joukkueelle jatkuvasta väärästä pelitavasta vihelletyn rangaistuksen seurauksena Piratesit taiteilivat ottelun ensimmäisen osuman. Laidalta suoraan syötöstä lähtenyt laukaus löysi tiensä verkon perukoille ja Pirates sai pelin auki. Peli muuttui varovaisemmaksi molemmilta joukkueilta ja ottelun tempo pysyi ensimmäisessä erässä varsin maltillisena. Kumpikaan joukkue ei luonut huippupaikkoja, mutta hyvin toiminut Piratesin ylivoima sai paineen vierasjoukkueen päätyyn ja vasta kun Oranssit olivat tulleet täysilukuiseksi vei kotijoukkueen tarkka laukaus Piraatit kahden maalin johtoon. Vielä ennen erän päättymistä Korsolaisille lohtua toi epäonnistuneen vaparikuvion jälkeen Markus ”Mono” Mononen, joka oli unohtunut maalivahdin eteen yksin pallon kanssa. Nopea forehand-backhand-boomboomboom, veskari kahville ja pallo pussiin.

Toinen erä alkoi Oranssien kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla. Läpi ottelun kovaa heittänyt kotijoukkueen maalivahti oli löytää heitollaan läpiajoon karkaavan Piraatin, mutta heitto katkaistiin korkealla mailalla. Tuomarien ratkaisu oli raaka: maalivahdin protestoinnista 2 minuutin rangaistus ja pallo keskipisteelle rankkaria varten. Piratesilta jäi ensimmäinen mahdollisuus käyttämättä, kun pallo karkasi ratkaisevalla hetkellä, rystysiirto jäi vain puolittaiseksi ja pallo lipui ohi maalin. Piratesin mahdollisuus jatkui kuitenkin kahden minuutin mittaisella 5-3 ylivoimalla. Toisin kuin ensimmäisessä erässä, nyt ylivoima ei ollut samalla tasolla ja KorsKa kesti koko kaksiminuttisen pyörityksessä ja pelin momentum kääntyi vierailijoille. Lukuisista paikoista huolimatta KorsKa hakkasi päätään seinään pysähtyen viimeistään hyvin pelanneeseen piraattiveskaan.

Hiljalleen Pirates sai pelattua Oranssien avaukset pois ja pääsivät lukuisiin katkoihin keskialueella. Näistä avautui vaarallisia vastahyökkäyksiä ja ottelun ollessa jo pitkälti yli puolivälin kaivoivat Korsolaiset pallon verkostaan nyt kolmatta kertaa. Musta hetki jatkui erän loppuun saakka ja löysästi puolustaneet korsolaiset ottivat vielä kaksi takaiskumaalia lisää. Erätauolle siirryttiin siis 5-1 tilanteessa, mutta luotto omaan tekemiseen oli edelleen korkealla.

Korsolaiset lähtivätkin karvaamaan korkealta ja kuromaan eroa kolmannessa umpeen, mutta huonoista avauksista syntyneet Piratesin vastahyökkäykset olivat Oransseille myrkkyä. 6-1ja 7-1 saivat kirin tuntumaan mahdottomalta ja tarpeekseena myös maalivahti Tommi. Tolppien väliin laitettiin II-divisioonadebyyttiin Miika Halmetniemi. Nuori ja lupaava maalivahti selvisi kokonaisuutena arvioiden omasta tehtävästä mallikkaasti: lyhyessä ajassa hän toteutti muutaman todellisen huippupelastuksen ja antoi väkevät näytöt omasta osaamisestaan. Alivoimalla Härski nostatti toiveita tuomalla korsolaiset viiden maalin päähän, mutta nopea kuitti toiseen päähän viimeistään murskasi Oranssien unelmat pisteistä. Lukemia kaunisteltiin korsolaisten leirissä vielä kahdella maalilla päätyen loppulukemiin 9-4.

Ottelu hävittiin tänään huonoon avauspelaamiseen ja löysästi pelattuihin kaksintaistelutilanteisiin. Kaksinkamppailut hävittiin ja avaavat syötöt napsuivat enemmän vastustajien kuin omien lapaan. Hyvän tekemisen aihioita oli kuitenkin tässäkin pelissä ja luotto oman osaamisen riittävyyteen on vahva.

”Itseluottamusta lisää”

Joukkueen valmentaja, Arto Mattila, KorsKa seilaa kolmen ottelun tappioputkessa. Kuinka tämä kurssi käännetään?

”Melkeen sanoisin että nyt vaaditaan enemmän itseluottamusta. Jokainen osaa ja pystyy pelaamaan, pystyy haastamaan, mutta kahden voitetun ottelun jälkeen yksi, kaksi, kolme tappiota syö itseluottamusta. Jokainen meistä tietää, että me pystytään pelaamaan tällä tasolla.”

Seuraavaksi itseluottamusta testataan tiistaina 29.10. kun vieraaksi kotiluolaan saapuu SBS Kings. Pisteet tästä ottelusta ovat Oransseille tärkeät, taistellessa sijoituksista lohkon keskikastissa. Saavu paikalle ja tuo oma panoksesi tappioputken katkaisuun! Liput 3 e aikuisilta, alle 16-v ja erityisryhmät 1 e. Tai himoittu KorsKa-kaulaliina ja kausikortti loppukaudeksi 30 e!