SB Vantaa - KorsKa edustus (15 - 9)

Aika: 18.10.2013 18.30
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Miesten 2.div

Kauden neljänteen peliin lähdettiin altavastaajan roolissa, sillä SB Vantaa tiedettiin jo ennakkoon taitavaksi ja kurinalaiseksi ryhmäksi. Molemmilla joukkueilla oli alla tappiot edellisistä peleistä, joten voitonnälkää löytyi molemmilta joukkueilta.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä, joskin lievää kotijoukkueen pallollista hallintaa. Avausmaali syntyi jo reilun minuutin pelin jälkeen, kun vastustaja pääsi rokottamaan harmittoman näköisestä tilanteesta. Vastustajan onnistunut prässi tuotti helpohkon pallonmenetyksen ja palloa kaiveltiin ensimmäisen kerran verkon perukoilta. KorsKa ei nopeasta kuitista kuitenkaan lannistunut, vaan viiden minuutin pelin jälkeen hyvässä pelivireessä koko alkukauden ollut Oskari Keskitalo iski lukemat tasoihin. Tästä ei kuitenkaan päästy pitkään riemuitsemaan, vaan vastustajan erittäin hyvin toiminut agressiivinen karvaus tuotti jälleen tulosta, ja kotijoukkue jälleen johtoasemaan. KorsKan oma peli näytti hieman herpaantuneen tästä, ja vajaan minuutin päästä vastustaja kuittasi jälleen kerran vastustamattomasti. Peli pysyi kuitenkin tiukkana ja tasaisena ja myös KorsKa alkoi pääsemään hiljalleen paremmin maalintekopaikoille. Reilu minuutti vastustajan maalista, ja Tapani Räisänen siirsi pallon reppuun tarkalla rannelaukauksella. Eikä pelikello ehtinyt paljon vanhentua tästäkään, kun kovassa maalivireessä oleva Teemu Hartikainen osoitti, että jyvä on edelleen kohdallaan ja tasoitti pelin maalinedustahässäkän päätteeksi. Kotijoukkueen maalivahti ei torjuntaprosentillaan ensimmäisen erän osalta päässyt ylpeilemään, sillä KorsKa ei laukonut maalia kohti kuin viisi kertaa koko erässä. Kotijoukkue osoitti tasonsa ensimmäisellä ylivoimallaan. Todella tarkka rannelaukaus puolesta kentästä hyvin sijoitetun maskin takaa jätti Tommmi Pietiläisen vaille mahdollisuuksia. Kyseinen rangaistus kirjattiinkin juuri Pietiläiselle estämisestä tilanteessa, joka ei vaikuttanut millään tavalla tarkoituksenmukaiselta rikkeeltä. Tuomio herättikin todella paljon kummastusta jopa vastustajankin pelaajissa.

Toiseen erään lähdettiin mentaliteetilla, että oma pää tiukemmaksi ja tarvittavat maalit toiseen päähän. Kaunis ajatus, mutta kotijoukkue tuntui olevan toista mieltä, kun välittömästi aloituksesta läpi purjehtinut vastustaja laukoi pallon maaliin vain neljän sekunnin pelin jälkeen. Reilu minuutti tästä, ja peli 6-3. Tämän jälkeen vastustaja jauhoi toistuvasti pitkiä palloralleja KorsKan puolustusalueella ja piti selkeästi tahtipuikkoa halussaan. 7-3 ja 8-3 maalien jälkeen KorsKan turvautui aikalisään. Joukkuetta pyrittiin herättelemään, koska oma peli oli lähtenyt pahasti sivuraiteille ja oma pää alkoi vuotamaan kuin seula. Vastustajan kahdeksas maali oli liikaa myös hyvin taistelleen Pietiläisen sietokyvylle, ja maalille astelikin Johannes Lehtonen. Helppoon paikkaan ei Johannesta todellakaan laitettu, ja kun pelikello oli edennyt pari minuuttia, vastustaja iskikin lukemat jo 9-3:een. Ottelun puolen välin kohdalla nähtiin allekirjoittaneen paluu kaukaloon yli kuuden viikon peukalovamman parantelun jälkeen. 9-4 kavennusosuma syntyikin jo viime kaudella tutuksi tulleen pitkän poikittaissyötön päätteeksi, maalin viimeistelijänä jälleen kerran Hartikainen. Tästä eteenpäin maaleja iskettiinkin vuorotahtiin aina erän loppuun asti, ja viimeiseen erään siirryttiin kotijoukkueen kuuden maalin johdossa.

Kolmas erä ei KorsKalle alkanut paljon valoisammin, vaikka parikymmentä sekuntia pidempään tällä kertaa peli etenikin. Tämä kuitenkin kuitattiin nopeasti, kun Teemu Pohjonen pääsi tuulettamaan kavennusmaalia. Vastustaja ei kuitenkaan antanut orastaneelle momentumille mahdollisuutta, vaan lisäsi eron jälleen kuuteen maaliin reilu pari minuuttia myöhemmin. Kun vajaat viisi minuuttia viimeistä erää oli pelattu, KorsKa iski kaksi salamamaalia, ja tällä kertaa se momentum siirtyikin vierasjoukkueelle. Vastustaja päätti ottaa samassa ajassa aikalisän ja kotijoukkuetta muistutettiin, ettei peli ole vielä pelattu. KorsKa sai aikaan pienen kirin, ja joukkueen pelifiilis oli jälleen korkealla, kun omaan tekemiseen alettiin taas uskoa. Hyvä draivi kuitenkin loppui viimeistään siihen, kun ottelun tuomaristo antoi KorsKalle jäähyn tilanteesta, jollaisia oli tapahtunut läpi ottelun ilman jäähyjä. Vastustaja kiitti jälleen, ja peli oli viimeistään tässä vaiheessa taputeltu. Kotijoukkue kaunisteli hieman myöhemmin vielä lukemia yhdellä maalilla, mutta loppupeli mentiinkin enemmän tai vähemmän summeria odotellessa.

Maininnan ansaitsee kotijoukkueen murhaavan tehokas erikoistilannepelaaminen. Neljä viidestä vierasjoukkueen jäähystä kuitattiin armottomasti, eikä yksikään maaliin päättynyt ylivoima ehtinyt vanhentua edes puolta minuuttia. KorsKalle siis kauden toinen tappio, joka jätti melko paljon parannettavaa tuleviin koitoksiin, etenkin puolustuksen osalta. Joukkue sortui varsinkin toisessa erässä liikaan innokkuuteen hyökkäyspelissä ja SB Vantaa rankaisi vastahyökkäyksistä todella kovalla prosentilla. Seuraavaan peliin taas puhtaalta pöydältä